Torsdag..



I torsdags morse bar det av på våran lilla utflykt, det var en ganska lång bilresa på ca 6 timmar. Efter ca 75% av resan käkade vi lunch och var på studiebesök på ett företag som har hand om återvinning, isär plockning m.m av batterier och även rening av industri avfall och annat. Inte direkt mitt område, men desto de andras område. Det var intressant och roligt att se i alla fall.





Vid ställertdär vi käkade lunch fanns jätte mycket fina blommor, men var framför allt väldigt skönt att komma utanför Wuhan och till lite lugnare miljö, där man till och med kunde höra fågelkvitter och höra sina egna tankar. Dock så var det ingen höjdare att ta ett djupt andetag på företaget vi besökte då det luktade ammoniack med mera. Kändes inge vidare hälso-vänligt... Kanske inte var det heller?!



Efter studie besöket drog vi vidare mot staden som ligger närmast dammen (kommer inte ihåg vad staden hette). Var skoj att få se lite landsbyggd utan för bilrutan. Såg ganska mycket oxar eller vattenbufflar som användes för jordbruket. Vissa plöjde åkrar, andra stod och käkade i skuggan.På många ställen hade bönderna byggt upp dammar för att hålla kvar vattnet och när de plöjde dessa fick vissa oxar gå med gyttja lång upp över knäna och i vissa fall även över hasen, såg nästan ut att bara bottenlöst....

 Väl framme vid hoteller var det inte så mycket annat att göra än att käka lite mat och gå och sova, vid kl 8.00 nästa morgon skulle en buss komma och hämta oss för att ta oss till båten som vi skulle åka med till dammen.



Ibland tar man bilder här, och sen när man ser dem förstår man inte att de kan vara tagna i nutid. Som denna bild till exempel, det ser ut som den vore tagen från 60-talet... eller vad säger ni?




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0