Badminton...

Vet inte riktigt vad jag ska berätta för er idag. Blev en tidigt kväll igår, vilket var riktigt skönt.

Idag på lunchen spelade jag och Anna badminton, riktigt skoj och skönt att göra det mitt på dagen och inte bara sitta still på kontoret hela dagen.




Efter det gick vi hem och duschade och sen smet vi förbi mitt nyupptäckta kaffe ställe.
Idag blev vi bjudna på kaffe av en dam vi träffade vars man var svensk.


Såhär ser vårt lilla kaffe-ställe ut utifrån!

Ikväll är det middag som gäller med Sherry som är project manager på mitt kontor och en kille som jobbar med foreign trade.


Ciao ciao!


Fin lunch...



De serverar ju lunch på många kinesiska kontor för sina anställda. Jag åt dock inte på mitt idag eftersom jag hade intervju med Amigo. Men Ylva, Harun och Miao sitter på ett annat kontor "Wuhan Sanitation bureau". De fick en väääldigt god lunch idag.


Eller vad säger ni?

Kyckling fötter, men det ser ut som en människohand tycker jag! Glad att jag slapp den lunchen, jag hade nog fått ett skrattanfall eller nått, om jag fått det serverat.  Det första jag tänkte när Ylva berättade det, var;
1, Har kycklingar fotsvett?
2, Ser ni klorna/naglarna? Hur mycket skit under naglarna har en kyckling?


Smaklig måltid! hoppas ni läser detta inlägg efter att ni har ätit lunch och inte innan!

Kafei, coffee eller helt enkelt kaffe!


Intervjun med Amigo gick bra, väldigt utförliga och nogranna svar. Så nu ska jag sätta mig ner och sammanfatta den.

Mitt emot mitt kontor ligger det ett litet ställe där det står Magic coffee, har länge varit sugen på att prova och idag efter lunchen var jag såg kaffe sugen. har bara druckit en enda kopp sen jag kom hit och det var hemma hos Anna.



Jätte gulligt ställe, fick fråga en av de andra kunderna om de kunde engelska så att jag kunde beställa. En stor svart Mocha att ta med till kontoret. Problemet var bara att de hade inte "take away", so ajg fick låna en kopp och får sppringa tillbaka med den sen när jag går heem från kontoret. Men gud så gott!!!! Fast det kostade lika mycket som en lunch här typ, 18yuan. Men det var värt det...


Fin meny va? Kolla de alternativen längst ner till vänster. "Odd concentrated coffee" det är alltså Espresso.



Sitter här nu med min kopp och en pepparkaka. Har med mig två paket pepparkakor från Sverige för kineserna älskar tydligen dem, upptäckte även själv att pepparkakor är jäkligt gott, speciellt till kaffe!


 



 


Måndag förmiddag...



Hej hej!

Den här vecka ska jag äntligen komma igång med mina intervjuer. Idag på lunchen ska jag Intervjua Amigo som jobbar på Wuhan Investment Promotion Bureau. Sen under eftermiddag och morgonen blir det att sammanställa och sammanfatta intervjun för empiri delen i uppsatsen. Hoppas även på att få en till intervju gjord på onsdag...

Vet ni vad jag kom på igår kväll? Att nu har jag mindre än en månad kvar! Idag är det den 30e mars och jag åker  hem den 28e april. Blev faktiskt lite chockad att tiden gått så fort men så är det ju alltid när man är borta...

Till helgen blir jag "själv" i stan. Anna, Huran och Miao åker till Peking och Ylva åker  till Shanghai. Jag känner dock att jag hellre vill se lite mer av Wuhan och Peking hann vi ju utforska hyffsat under våra 5veckor i höstas.
 


Tog den här bilden ifrån vår balkong i lördags när det var Earth hour. Tror inte det var så lyckat genomfört här i stan, eller vad säger ni?

Waigouren, mitt nya namn???


Idag på eftermiddag tittade solen fram lite så jag gick ut med kameran för att plåta lite. Har inte haft nån större motivation att ta nå bilder här hittills. Och de bilder jag tagit har jag inte varit nå nöjd med...

Det är ganska roligt att vara ute och gå här, hela tiden hör man någon som säger Wai gou ren(!!!!). Oftast små barn, men även vuxna. Det betyder nämligen "utlänning" och det är väl inte jätte svårt att gissa att det är mig de menar.





Jag vet inte om det är alla telefonkablar med mera som går från hus till hus, de skitiga fasaderna eller kanske helt enkelt den kolonial inspirerade arkitekturen som får mig att tänka på Zanzibar...






Läste precis lite om Kina på aftonbladets hemsida, allt kanske inte är så underbart i Kina  trots allt...
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4766307.ab

kram kram

The Vox...



Igår kväll åkte vi till en klubb som ligger i Wuchang, på andra sidan floden. The Vox Bar, riktigt schyysst rock ställe, helt i min smak!





Ett metal band lirade när vi kom dit, köpte faktiskt deras platta, den kostade 20:- så vi får väl se om de är lika bra idag som jag tyckte det var igår?!











Idag blir en rätt lugn dag med lite läsning och kanske någon dvd till kvällen!

kram kram!


Skit dag...


Urs, ingen inspirerande dag med regn och kyla.

Ylva och jag var en sväng till shopping gatorna för att hon behövde handla en kassetbandspelare eftersom hon har en intervju inspelad på band och behövde lyssan av den. Efter det handlade vi lite på Walmart och tog en varm choklad på Starbucks.

Sen efter det har vi mest setat och kurat ihop oss hemma i lägenheten och läst lite. Läser en bok som jag fick av Nenne innan jag åkte, riktigt bra och spännande. Så när jag väl börjar läsa är jag fast. Vill dock inte läsa för mycket i den, försöker spara så att den ska räcka hela tiden jag är här...

Ikväll kommer Anna, Ping-pojkvänn, Harun och Miao hit. Ska sedan vidare iväg till ett ställe som heter Vox, något uteställe. Annas kompis David som varit här sen september åker hem nästan vecka. Så det är hans bye-bye-party...

Igår pratade jag med Stoffe över Skype. Försökte även ringa farmor, men hon hörde inte vad jag sa, så då blev det lite svårare.

Kram kram!

Tre gamla kärringar...



Ni skulle ha sett mig, Anna och Ylva igår, vilken syn! Vi var på gymmet i onsdags och tränade, och igår hade vi alla tre världens träningsvärk! Vi gnällde konstant alla tre. Värst var alla trappor upp till kontoret, för att inte tala om när man skulle gå ner sen. Men samtidigt är ju det skönt, för då vet man att träningen har varit effektiv!

Idag ska jag och Anna träna igen på lunchen, ska höra med Ylva om hon ska med också! Sen under eftermiddag ska ajg förbereda mig för min tenta som jag har ikväll. Ska få tentan mailad till mig, är rättsvetskapen, så då får man ju ändå ha med alla böcker och material till tentan, så går inte att "fuska" typ.


Igår vid lunchen tog vi en promenad i parken som går längs Yangtze floden. Det var så skönt i solen och allt var nästan neon grönt. Men sen på eftermiddagen mulnade det på, åskade och regnade. Idag är det också tråk-väder, men tror det är uppehåll för tillfället i alla fall.





Drakflygning är jätte populärt i Kina och det finns så många otroligt fina drakar. Jag gillar  de som ser ut som riktiga fåglar mest. Funderar på att köpa med mig någon hem, men när ska jag flyga drake hemma i Sverige?
Någon annan som vill ha en drake?


Sånt här te dricker man varje dag till maten istället för vatten/läsk/öl etc. Det här var jätte gott med massa olika blommor, apelsinskal, nypon med mera!

Hoppas att det blir bra väder i helgen! Vore så skönt med lite sol och värme...

kram kram


Vårväder...


Tidigare i veckan sa de att det skulle regna idag. Men det gör det verkligen inte!
Det är inte så varmt, utan rätt friskt och soligt! Nästan lite som svenskt vårväder!


Fast om man kollar prognosen för de kommande dagarna så ser det inte lika trevligt ut!

Fint i helgen visserligen, men annars bara regn. Hoppas metrologerna har fel som vanligt!


Middag med rektorn för ett universitet i Wuhan...

25e mars, kl 23.00

Vilken otroligt trevlig kväll vi haft! Men jag kanske ska börja berätta från morgonen och avsluta med kvällen.


Idag har jag pluggat hemma hos Anna, håller på och skriver ett mindre arbete i organisations etik (inte så lätt som det kanske låter), men eftersom jag är i Kina blir det självklart vinklat åt organisations kulturen här och vad som kanske är moraliskt rätt eller fel hemma hos oss men inte här. Ja, ni förstår säkert vad jag menar, eller?

Ska i alla fall därför intervjua Ping (kinesisk tjej) som delar lägenhet med Anna, om hur man ser på gåvor (läs mutor och korruption).  


På lunchen gick vi och tränade på ett gym som ligger i samma byggnad som Annas kontor. Tog rygg på Anna och "gjorde som hon gjorde", vi körde friavikter mestadels. Var så att det skrek i musklerna ibland, gjorde alla övningar 12 repetition x 3 set.  Skoj att va lite nyttig på lunchen...


Vi jobbade sen vidare till 17.00 och då var det dags för middag. Ett projekt skall starta med studentutbyte från ett universitet här och vuxenutbilddningen i Borlänge, inom sjuksköterskeutbildningen.  Så rektorn från detta universitet hade bjudit ut Anna och oss "x-jobbare" på middag.



Så de hade hyrt minibuss för att först visa oss runt i East Lake området, ett väldigt naturskönt området på andra sidan floden. Stannade flera gånger för att ta kort och visa oss omgivningen.



Amy(bra på engelska och fick tolka), någon chef, Harun, jag, rektorn, Anna, Ylva, Vice rektorn och Miao



Tecknet bakom mig betyder tydligen Wuhan

Rektorn hade en systemkamera som han var mycket stolt över och han tog säkerligen (UTAN överdrift) 400kort på oss svenskar ikväll. Först skulle man ha singel porträtt, sen med en annan svensk, sen med rektorn själv, sen med vice rektorn, sen med vice rektorn och rektorn, sen med någon annan etc etc etc... Många bilder med andra ord.


Rektorn och jag.


Efter alla fotografering vid East Lake var det dags att åka vidare mot resturangen som visade sig vara väldigt fin. Hela restaurangen var byggt på pelare i vattnet och man fick som en egen "ö" att sitta vid. Men gissa vad det var dags för innan maten?! Jo självklart lite bilder!!


Kändes lite som; istället för att gå på zoo och kolla på djuren, så tar vi med djur på en utflykt och fotograferar dem. Nej nu var jag taskig, kvällen var fantastisk, maten var jätte god, våra värdar var väldigt trevliga och jag kan inte annat än att vara tacksam för att jag blev medbjuden! Det är så roligt att känna sig som lite mer än "bara en turist" i Kina.


Fin restaurang va?


Har tidigare blivit varnad för att när det är kinesisk fest så skålas det mycket, och det är sant! Så jag försökte vara lite smart och bara låtsas dricka. Men då säger självklart någon "Gambei" som betyder botten upp. Och sen skålar man inte som vi gör med hela bordet. Utan jag sa typ; Jag skulle vilja skåla tillsammans med dig herr rektor och tacka dig för den goda maten och för att vi fick följa med ikväll, skål!. Och då skålar bara han och jag. Sen ska han skåla tillbaka med mig och någon annan med honom osv. Många skålar blir det i slutändan!

I Kina är det inte fullt att bli full, utan det är mer självklart att om man dricker så blir man full och det gör inget. Men kände dock att det inte skulle vara någon höjdare att bli berusad, så jag fortsatte på mitt låtsas drickande. Sen så är ris-vin inte något jag direkt älskar. Men det fanns även rödvin att dricka när man väl druckit upp ris-vinet/spriten. Jag hällde dock lite diskret det mesta av mitt risvin i ett sopp skål, så jag slapp dricka upp det...


Rektorn kommer faktiskt till Borlänge för besök den 26e april, två dagar innan jag kommer hem. Men han blir kvar till lördagen, så vi skulle passa på att träffas då igen. Enda problemet är att han inte pratar engelska, så måste prata med någon kines från den kinesiska studentföreningen på högskolan om någon kan vara med och tolka.

Nu ska jag hoppa i säng, imorgon måste jag skriva klart mitt arbete i organisation etik och sen fortsätta med uppsatsen.

Bye bye!


Blondinbella á la Kina

24e mars klockan 23.15


Ja, nån gång ska ju vara den första för allt. Idag på kvällningen handlade jag och Anna lite mat. Anna visade mig och Ylva hur man lagar lite äkta Kina-mat hemma i vår lägenhet. Vi hade även bjudit dit Li Pan, en kille som är inneboende hos Anna och sen kom även Wang, en kinesisk tjej.


Maten blev kanon god och vi hade även köpt en flaska kinesiskt rödvin för ca 30kr, det smakade helt okej faktiskt. Efter ett halvt glas började Li Pan känna sig lite berusad och ville inte dricka mer, blev egentligen inte så mycket mer för oss andra heller, det var inte någon super höjdare. Men det är inte kvällens händelse.


Jag har tidigare nämnt att jag skulle vilja klippa mig, toppa lite och få håret lite fräschare. Så De andra hakade på och vi fick en impuls klockan 20.00 att vi skulle gå ut och klippa oss.


Wang är tydligen lite intresserad av en kille som har en frisörsalong så vi gick dit. Vi förklarade att Anna och jag ville klippa oss och Ylva ville bara få hår-massage och lite styling.



Från vänster: Wang och Li Pan

Efter drygt 2 timmar var vi klara. Först tvättade en liten kille håret på mig, det var schamponering, hårbotten-massage, nack och axel massage, klippning, föning (heter det så) och styling. Jag ville inte ha mitt hår uppklippt eftersom det blir så frizzigt då, så när han började göra det blev jag lite orlig och kallade in Wang. Frisören såg lite ledsen ut att jag inte litade på honom eftersom jag noga påpekat det när jag satt mig i stolen. Så när han frågade hur jag ville ha det stylat så sa jag att han fick välja och göra som han själv ville. Då blev han glad!



Såhär ser det ut när man blir shamponerad, fick ligga i någon form av tandläkar/frisör-stol, myckeet skönare än de vanliga!

Så hur blir man nu att se ut om man som enda blondin i en tio miljoners stad går till frisören?

Jo, man får Pamela Andersson/Victoria Silvstedt/Blondinbella-frisyr med MYCKET volym och lite lockar. Ni vet säkert vad jag menar.



Hur många som helst av de andra frisörerna och de som tvättade håren var fram och kände på mitt hår och fler tog lockar som min frisör klippt av. Han klippte faktiskt ganska mycket, ca 5cm men det behövdes nog för mitt hår av ritkigt slitet!
Min frisör kunde lite halvstapplig engelska, så vi pratade ganska mycket. Vi diskuterade alltifrån Hollywood filmer  till engelsk fotboll (jag som har noll koll), men visst spelade Freddie Ljungberg i Arsenal?
Försökte i alla fall promota lite svenska fotbollsspelare!



Jag och Wang, känner mig nu som att jag ska ut på värsta festen, undra om han vet att jag bara skulle gå hem och lägga mig?


Ylva, Anna och jag = de tre svenska flickorna! Ungefär som de tre muskutörerna kanske?


Det underbara med Kina är i alla fall att man kan få värsta ompysslingen, massagen och nya frisyren för under 30kr!

Nu ska jag hoppa i säng och sova gott.


Badminton med mera...

24e mars , kl.16.00


Idag har jag och Anna spelat badminton på lunchen. Var riktigt roligt och det visar sig väl imorgon om man har någon träningsvärk eller inte. Ganska skönt att spela med Anna i alla fall så man inte fick någon Kines, badminton är väl nästan deras landsport?!


Igår kväll hade jag och Ylva en riktig hemmakväll. Vi gjorde mat hemma och såg klart på Benjamin Button, vi såg halva filmen kvällen innan och resten igår. Alla säger att den är så sorglig, men vet inte om jag håller med. Den var ok, men lång. Hade nog inte orkat se den i ett sträck.


Vet inte om jag har sådär super mycket att berätta, uppsatsen rullar på och inga hinder än så länge. Har fått fart på Internet i lägenheten, hyresvärden och en från Internetleverantören kom och fixade det. Var tydligen något krångel med den servern vi ska koppla upp mot.


Satt in lite pengar på mitt Skype konto idag. Så ringde pappa 07.40, han lät lite chockad när han hörde att det var jag. Sen ringde jag mamma en sväng, hon hörde inte att det var jag, för ens jag sa Elin, det är Elin, ELIN!!.

Var tydligen dåligt ljud så det var eko på allt jag sa. Så får nog skaffa ett riktigt headset, nu använde jag högtalarna och den inbyggda mikrofonen på datorn.

Jäkligt smidigt i alla fall, kostar 3.95euro per månad och då får jag ringa obegränsat till ett land (valde Sverige, såklart) och sen kostar det 0.16 euro per minut till Frankrike.


Enda som är tråkigt är att Stoffe jobbar till 16.30 (svensk tid) varje dag, vilket innebär att klockan är halv tolv här på kvällen om jag ska chatta eller prata med honom. Så vi får väl passa på under helgerna istället.


Kram kram


I brist på annat..

Måndag, kl 16.30

Dagen har mest innefattat plugg och många koppar hett té för att få upp värmen. Men tänkte i alla fall att det kanske är dags att ni får se en liten bild på vår utsikt från lägenheten. Trots regnet idag så är det faktiskt bättre sikt än vad det brukar vara. Men det kan inte  vara så lätt att vara stjärnforskare här i Wuhan i alla fall...


Den röda pilen pekar på huset där mitt kontor är. Så som ni kanske förstå är det inte någon speciellt lång promenad.


Tog förresten en annan liten rolig bild igår, eller hemsk bild kanske man borde säga. Undra vad svenska hälsovårdsmyndigheten skulle säga om detta, eller kanske vore ett fall för djurskyddsombudet.

Grodlår någon? Jag kan säkert knöla ner några i resväskan på vägen hem...


Brr, inget mysväder idag direkt



Måndag 23/3, på kontoret hos Commerce, kl.9.30 (lokal tid)


Urs, idag var det inget höjdar väder, varken inne eller ute. De har nästan inget värmesystem inomhus här och nu när det är vår och "borde" vara varmt så det definitivt inte påslagen. Det enda de har på vinter är eventuellt någon AC eller luftvärmepump som vi skulle kalla det som blåser lite varm luft, men eftersom de slukar ström och ström är dyrt här så har man den helst inte påslagen. Tur jag inte är här under vintern!

Men när de sparar ström i ena änden på värme, så slösar de ström på alla neon lampor och skyltar som blinkar högt och lågt på alla husen.


Ute är det riktigt grått, regnit, blåsigt och kallt, kanske inte så kallt som i Sverige men tillräckligt i alla fall. Sitter på kontoret nu med kofta och halsduk och huttrar. Börjar känna av min hals igen, så jag hoppas inte förkylningen bryter ut på allvar nu. Eller så kanske jag ska ta med mig mitt täcke till kontoret och linda in mig i.

På kontoret får jag komma och gå som jag vill. Verkar vara väldigt lite folk här idag, undra vart de är? Är bara en tjej som pratar kinesiska här, så vi ler och nickar åt varandra men längre än så blir inte konversationen.


Kontorstiderna här är:

7.30-8.30 Frukost, som serveras i matsalen. Kostar 1yuan eller 1.25kr

12.00-14.30 Lunch i matsalen, Kostar 2yuan eller 2.50kr

På lunchen sen så går många ut på stan och gör ärenden eller så sover de lite i kontorsstolen.

17.30 Stänger kontoret.


Det är perfekt avstånd till kontoret, tar ca 4minuter att gå hit. Det är bara att följa vår gata ett kvarter och ta höger så är man här. Det tar nog faktiskt längre tid att åka hiss ner och komma ut från grindarna till vårt hus, än va det tar att gå resterande bit till kontoret.




Det ser inte ut att bli något fin väder den här veckan....


På tal om kopiering..


Nu ska jag snart ta och sätta mig och kolla på Slumdog millionaire på dvd. Innan den ens kommit på bio hemma så finns den att köpa här på dvd på alla marknader.

Slumdog millionaire är filmen som kammande hem massor av priser under senaste Oscars galan. Den handlar om en en kille från slummen som lyckas kommer med i "Vem vill bli miljonär" i Indisk TV. Han lyckas dessutom svara rätt på alla frågor och vinna 10miljoner, och då visste alla en sak; HAN MÅSTE FUSKAT!

Sen genom filmen får man följa hur han genom olika situationer i livet fått lära sig svaren på de frågorna som ställde i TV.

Kina kopierar allt, både på gott och ont..


Ja, Kina kopierar verkligen allt, både på gott och ont. Alltså bokstavligen gott

 
Kinesisk kanelbulle, mycket god kopiering! Här fick man det serverad lite varm och ska tydligen ätas med bestick!
Sitter som ni kanske misstänker på Starbucks nu, eller Taarbuckie som kinerserna säger.

Det ligger ca 7minuters promednad ifrån lägenheten, på vägen hit gick ajg förbi en lite söt inredningsaffär. Tror det är rätt populärt med scandinaviskt och europeisk inredning. Denna såg i alla fall ut som en liten variant av Carl Larsson gårdens souvenir shop.

Och gissa vad jag hittade om inte..




Lite annan målning än vad vi är vana med, men ack så lika våra kära dalahästar!



Ni vet väl att ni kan lämna hälsningar/kommentarer om ni klickar på "kommentarer" som finns under varje inlägg.


Lite bilder ifrån idag....

Trodde inte att grannes uppkoppling skulle vara tillräckligt stark för att jag skulle kunna lägga upp bilder.
Men det verkar funka. Var lite tråkigt ljus idag, annars hade man nog kunnat ta otroligt många fina bilder på alla körsbärs-blommor! Men ni får hålla tillgodo med dessa...














Det här vet jag inte vad det är för blommor, men fina i alla fall..


Lite kineser va??





Inte så trevligt att klättra över den här muren!!



Dag 3

21/3 Hemma i lägenheten, kl 20.45 (lokal tid) eller 13.45 (svensk tid)

  

Idag har vi varit ute och gått massor! Wuhan är som jag kanske nömnt tidigare egentlgien re städer som växt ihop. Den "staden" vi bor i är Honkou och är mest kommersiell av dessa tre. Idag åkte vi över Yangtze floden som rinner genom Wuhan till Wuchang som är den akademiska delen (eller vad man nu ska kalla det) Här ligger ett trettiotal universitet, och ett av dessa besökte vi idag. Folk mer eller mindre vallfärdar till detta universitet nu pga att det är mängder med körsbärsträd och alla dessa blommor som bäst nu.


Så jag hade föreställt mig en lugn dag i en fin park, lite avkopplade och så där. Men ha, vad jag bedrog mig. Hur kan något som kineser vallfärdar till vara lugn. Det var mer som ett invaderat område, där alla skulle fotografera dessa miljontalsblommor (tror det nästan var lika många kineser som blommor om jag ska vara ärligt!)


Hur som helst var det fin, även om det inte var så lugnt som jag trodde.


Efter det mötte vi upp Anna och hennes kinesiska vänner för en bit kvällsmat. En av tjejerna dejtar "min chefs" son och detta hålls självklart hemligt. Här tar man inte hem något "ragg" för ens det mer eller mindre är dags att gifta sig.


Efter middagen vill Anna, Ylva och kineserna vidare ut på en klubb men jag, Harun (svensk kille som också skriver uppsats här) och Miao (kinesisk kille som skriver uppsatsen ihop med Harun), vi åkte hem åt. Eller rättare sagt vi tog en taxi som först fick släppa av mig vid lägenheten och sen åkte de vidare hem till sig. Vi bor ca 10min med taxi ifrån varandra, jag vet inte riktigt vart de bor än.


Just nu sitter jag och muttrar lite även att jag inte får igång bredbandet för vår lägenhet. Men har lyckats hittat på ett oskyddat trådlöst nätverk som någon granne har, så tjuvar lite av denne nu. Imorgon ska det komma en kille ifrån Internet leverantören och kolla på det. Men imorgon förmiddag hade jag tänkt gå till Starbucks, för där är det gratis trådlöst bredband, så jag kan kolla lite mail och se vad som händer där hemma!


Kram kram!


Aj aj...



Idag vaknade jag av buller och brak. Det spöregnade och åskade rejält och till råga på allt har jag super ont i halsen. Känns som att jag har svalt en tagg tråd, som mamma brukar säga.



Här är huset vi bor i, det höga alltså.


Igår kväll var vi ut ovh åt med två killar som också skriver sitt examensarbete här, fast inom elektronik avfall.

Ylva och jag..


Sen gick vi vidare till en "natt-marknad" klockan var dock bara 21 så kanske inte direkt var natt men men.

Jag gjorde faktiskt ett inköp där, strumpor! Visste att det var något jag glömt att packa. Visserligen har jag med mig sommarskor som man inte behöver strumpor i men i joggingskorna är det ett måste!






Idag ska en kompis till Anna försöka fixa vårt internet i lägenehten, vi får det inte att fungera. Sen ska vi hem till Anna en sväng ikväll.

Kram kram


Möte..

19/3 kl 17.20

Nu på eftermiddagen har jag haft möte med Jonathan som är chef för WCB. Så nu ska jag skriva ett schema med vad jag vill göra de veckorna jag är här med mera.

Så redan nästa vecka kommer jag nog hinna börja med att intervjua lite olika organisationer här i Wuhan.
Veckan därefter blir det nog intervjuer med olika företag i Wuhan.


Nu ska jag snart ta och kila hemåt, ta en promenad med Ylva och sen äta middag med några andra studenter.


Kram kram


Kinesiskt mobil nummer

Hej igen..

Lite kontaktinfo:

Jag har skaffat ett kinesiskt mobilnummer:
0086-1510 272 38 55

Men ni kan inte skicka sms till detta nummer, för de kommer inte fram. Har två mobiler med mig  pga detta.

Så om ni ska skicka sms, skicka till mitt vanliga nummer (070-31 73 733) och så svarar jag ifrån det kinesiska numret.
Ibland så står det inte ert vanliga avsändarnummer när smset kommer, så skriv gärna vem det är ifrån.


Mailen är som vanligt:
[email protected]

Första dagen på kontoret...


19/3, på kontoret hos Wuhan Commerce Bureau, kl. 11.00 (lokal tid)

  

Hej hej!


Nu är på på kontoret och har hälsat på lite folk. Alla är jätte trevliga och väldigt hjälpsamma. Idag ska jag mest försöka komma i ordning och imorgon börjar det riktiga plugget.



Här har ni Wuhans innerstad. Wuhan består egentlgien av tre städer som växt ihop. Vi bor i den delen som heter Hankou. Den röda pricken är där jag bor och den blåa är där kontoret ligger. Så väldigt nära. Tog max 3 minuter att gå hit imorse.

Som ni ser ligger floden väldigt närar och runt den finns det tydligen en jätte fin park som jag och Ylva ska kolla runt lite i ikväll.

Min säng var dock ingen höjdare, helt öm i sidorna och gick till slut ut och la mig på soffan inatt. Man är väl inte helt inne i tidszonen så somnade vid nio men när jag vaknade igen vid 12 eller 01, sen var det nästan omöjligt att somna om, men lyckades till slut och sov rätt OK sen.


Lägenheten är jätte fin och kanske dags att ni får se lite bilder ifrån den. Lite info; jag och Ylva delar på en trea, på 80m2. Den ligger på 28e våningen (totalt 31 våningar i huset). Utanför ytterdörren står det vakter och sen fler vakter vid ingången till vårt område.



Vårt vardagsrum, med balkong.




Såhär ser det ut strax utanför rummet, man måste ha kort för att åka i hissarna och i korridorerna är det säkerhets kameror.

Så kan ju hoppas att det är tryggt i alla fall ;)

kram kram!


På plats..


18/3 i lägenheten i Wuhan, kl 21.30 (lokal tid)


Allt har gått bra under dagen och jag kom till Wuhan utan större problem. Ylva (som jag delar lägenheten med) och Sherryliang (jobbar på Wuhan commerce bureau) kom och hämtade mig på flygplatsen. Anna (som jobbar för Borlänge Energi m.m) har tyvärr blivit sjuk, så hon stannade hemma.


Jag kastade bara in mina väskor och så gick Ylva och jag ut och kollade lite medan det fortfarande var ljust. Staden verkar trevligt och lite mer "äkta Asien" än Peking som nog var rätt "upp polerat" i höstas. Ylva kom för några dagar sen så hon fick visa mig runt lite. Vi åt lite kvällsmat och sen handlade vi lite frukost och annat.


Bör nog inte vara några problem att sova i natt. Förutom att sängen är hård som sten, eller snarare hård som plyfa. Det är typ klädd plyfaskiva som madrass, vaddering på max 1cm, så det kanske är tur att man har lite på höfterna.


Har inte fått bredbandet att fungera i lägenheten så skriver i word nu och så får lägga ut allt på kontoret. Ska försöka lura med mig någon av data-killarna på WCB (Wuhan Commerce Bureau) imorgon så får det kolla på det.


Imorgon ska jag till kontoret i 11, ska presentera mig lite osv. 


Kram och go natt!


Halvvägs...

18/3 Kinesisk tid: 10.15, Svensk tid: 03.15


Då var man halvvägs, eller halvvägs kanske är fel att säga när man har flugit i 10 timmar och bara har 2 timmar kvar.


Sitter nu i inrikes hallen på Beijing Airport, helt flygplatsen är jätte fräsch, men det kanske beror på OS 2008. Allt har gått bra såhär långt, känner mig dock lite seg. Försökte sova på planet både med hörselproppar och ögon bindel. Men hade några kinesiska herrar framför mig som redde ut ALLA världsproblemen och verkade mycket angelägna om att alla andra passagerare skulle få höra deras lösning på problemen. Men det blev någon timmes sömn i alla fall.


Pappa verkade faktiskt lite nervös när han lämnade mig på Arlanda, fast det är väl kanske bara bra.


Det är i alla fall skönt med Kina, sitter på ett café nu på flygplatsen. Flygplatser som brukar vara svindyra på allt, och förmodligt är även denna det, men i kinesiska mått. Men en Cola och en skål jordnötter kostade hela 7kr. Det är lite skillnad mot en ostmacka för 60kr på Skavsta.


Får nog försöka sova de där två timmarna på flyget ner till Wuhan också.  Är faktiskt rätt trött...


Slut på väntan... dags för Kina!


Nu är det inte lång tid kvar.

Intervjun gick hyffsat idag, blev lite ställd på någon frågade och hade kanske gärna haft ett bättre svar på dem. Man har ju ingen större rutin av anställningsintervjuer.

Det har tydligen valt ut 4 pers som de ska intervjua, jag var den första eftersom jag åker idag. De andra ska förmodligen intervjuas nästa vecka och sen decimerar de kadidaterna till 2, så nu är det bara att hålla tummarna på att jag blir en av dessa två. och självklart helst även den som får tjänsten.. Så nu är det bara att vänta..

Nu ska vi snart käka lite lunch och sen är det dags att ge sig iväg mot Arlanda. 

Blir borta i 6 veckor , så med andra ord kommer jag hem den 28/4. Tills dess ska jag försöka hålla er uppdaterade här på bloggen. 

Under varje inlägg kan ni klicka på "kommentera" och skicka lite hälsningar till mig. Ananrs så är emailadressen den vanliga: [email protected] 

Ska fixa ett kinesiskt mobil nummer när jag kommer fram, men det numret får jag lägga upp senare.

Kram!

Allt på samma gång...


Idag har det varit handledning både med P-E och Sarah, han håller på koll på "ämnet" och Sarah på språket. Eftersom jag skriva uppsatsen på engelska är det underbart att ha Sarah som är ifrån Edinburg.

Ikväll har det varit årsmöte med Borlänge motorklubb och nu sitter jag och fixar det sista. Flyttar även all info som jag kan behöva från ena dator till den andra. Ska ha med min lilla bärbara, smidigt när den bara väger runt 1kg.

Imorgon bär det av. Men innan det bär av ska jag hämta nån CD, på anställningsintervju och fixa lite annat.

Har sökt lite olika jobb nu senaste veckan. Occh idag ringde ett av dem och ville att jag skulle komma på intervju, fast när de hade tänkt ha intervjun så är jag i Kina. Så de var så snälla att de flyttade den till imorgon förmiddag... Vill verkligen ha det jobbet, så vore ju vääääldigt trevligt om det gick bra på intervjun imorgon... 

 
Börjar för övrigt få ganska bra koll på läget. Inte riktigt packat klart, så får nog göra det imrgon bitti..

puss puss



Avslöjande...

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa?

Har ingen nyckelknippa, ingen har vågat ge mig ansvaret för nycklar
Vilken svordom använder du mest?
Shit

Äger du en iPod?
Nej

Hur många resväskor äger du?
X-antal, 4 kanske?!

Använder du flip-flops även när det är kallt ute?
Nja

Var köper du dina matvaror ifrån?
Dalarna

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Ganska givet att jag helst tar bilden, eller?

Vilken var den senaste filmen du såg?
Ser på Beck-tyst vittne nu

Har några av dina vänner barn?

Nej, ingen av mina närmaste vänner
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Beror på summan, 500kr räcker inte för att uppfylla några livsdrömmar.

Har någon någonsin kallat dig lat?
Absolut, man har väl varit tonåring

Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Nej fy!

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
Sabaton eller Danko jones

Föredrar du vanlig eller chokladmjölk?
Helst ingen alls

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
Nej, tror inte det

Vad åt du till middag?
Pepparlax med hovmästar cream fraise, sallas och kokt potatis

Använder du huvtröjor?
Ja

Kan du vissla?
Självklart, men kanske inte nå vidare bra

Har du någonsin deltagit i en demonstration?

Haha, nej. Kan ni ser er mig demonstrera på 1a maj eller? Inte min grej
Vem var den sista som ringde dig?
Fru Lindh, även känd som farmor

Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält?
Ingenting som snurrar för mycket....

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Ja, självklart. Det pratas bakom allas ryggar. En del av livet

Vilket riktnummer befinner du dig i?
0243

Tittade du på tecknat när du var liten?
Ja, cartoon network var guld!

Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
55.000m2 per våningsplan, enligt Wikipedia ;)

Hur många syskon har du?
Inget

Är du blyg inför det motsatta könet?
Nej, kvinnor är mycket farligare och lömska..

Vilken film kan du alla replikerna till?
The boondock saints och även ganska många i Gud fadern triologin.

Äger du några band-t-shirts?
Ja, Metallica

När flög du senast?
1,5 månader sen typ.

Hur många stolar står kring ditt köksbord?
2

Läser du för skojs skull?
Ja, men det är ju även skoj om man lär sig något av det man läser

Pratar du några andra språk?
Engelska, mkt dålig franska och fåtal ord i kinesiska

Diskar du din egen disk?
Nej, det gör diskmaskinen

Har du gråtit offentligt?
Ja, bland annat när ajg var 3 år och kom bort fran mamma och pappa på Disney World Florida.

Har du en stationär dator eller en laptop?
En laptop och en netbook

Vilka gör du, önskningar eller planer?
Planer och mål

Försöker du alltid lära dig nya saker?
Självklart, om man inte vill lära sig nya saker så förlorar livet mening

Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar?
Nej, ovanligare i dagens läge att inte ha det.

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Det beror på vem som bjudit ut. Har jag bjudit honom så får jag nog allt betala också!

Kan du kasta macka?
Ja, men det var länge sedan sist

Har du någonsin varit på Jamaica?
Nej, men på lite andra öar i den Karibiska övärlden

Vad har du med dig in på bion?
Min prins Stoffe

Vem var din favoritlärare?
Per Andersén

Har du någonsin dejtat någon av en annan ras?
Hmm, känns som man vore en hund.  Men, jo det har jag väl på högstadiet

Vad har du för väder?
Har varit kanon fint Vinter-vår-väder idag. Helt underbart!

Skulle du någonsin dejta någon med väldigt mycket tatueringar?
Ja, men frågan är om pappa skulle jubla ;)

Har du en blogg?
Ja, men det känns som en rätt överflödig fråga

Gillar du att flyga i flygplan?
Ja, fast det tenderar att bli rätt långtråkigt ibland

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Pålitlig

Har du någonsin blivit attraherad av någon oattraktiv?
Om jag blev attraherad av någon, så skulle jag ju inte tycka att den var oattracktiv samtidigt? Eller jo kanske...

När sov du senast på golvet?
I torsdags

Vilken är din favoritdrink?
GT eller en riktigt god Pina Colada med massor av krossad is och färska annanas

Gillar du din boendesituation?
Ja

Vilken är din mammas hemstad?
Borlänge

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Ingen aning, ca 8 kanske?

Äter du frukost dagligen?
Ja

Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Vanligtvis inte, men nu veckan innan Kina-resan har varit rätt full

Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
Ja

Vilken är din favoritfrukt?
Granny Smith

Hur gammal blir du nästa födelsedag?
24

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Nja, är tyvärr väldigt dålig på att se mina egna stavfel etc (Som ni säkert märkt!)

Tror du på liv på andra planeter?
Ja, tror det låter naïvt att vi skulle vara helt ensamma när vi inte vet hur stort universum är.

Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
Förmodligen jag själv...

Vad var det senaste du åt?
Chips

Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?
Killar är oftast rakare på sak och inte lika komplicerade, enligt mig

Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Mamma kände nån tant som hetat Elin när hon växte upp

Gillar du senap?
Ja, fransk Dijon senap

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Det vetta fan, men vet i alla fall att; motgångar gör en bara starkare

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Absolut, boka en tid och säg en plats så kommer jag dit!

Sover du på sida, mage eller rygg?
Magen eller sidan

Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
Ingen aning

Har du någonsin köpt något från eBay?
Nej, men från tradera

Tycker du om att krama folk?
Nej, kramar nästan bara Stoffe, föredrar att skaka hand med folk.

Skulle du säga att du är trendig?
Hmm, är svart trendigt?

Äger du en digitalkamera?
Haha, ja. 3 digitala system kamerar och en digital kompakt.

Om någon som du inte var intresserad av att dejta bjöd dig på en dejt hur skulle du reagera?
Är väl inte så vanligt att man blir bjuden på dejt när det flesta vet att jag är upptagen.

Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Ingen aning..

Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars?
Har nog aldrig sett en hel SW film.

Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
Beror på vad de ska ringa om.

Tycker du att du är attraktiv?
Man får nog vara nöjd så som man är oavsett hur man ser ut

Vad är du allergisk mot?
Tomater

Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
Nej.

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Förmodligen Emil...


Vet ni allt om mig nu?

Faktiskt inte, jag har mina mörkaste hemligheter kvar!


Snart så...


Kan knappt fatta att jag verkligen ska åka på tisdag. Har i alla fall börjat lite med packningen och försökt planera vilka kläder som ska med, med mera.

Har setat under eftermiddagen och sett på en hård hockey match. Rögle-Leksand, där Rögle mer gick ut för att skada än att spela, och det lyckades de verkligen med. Till slut hade Leksand bara tre backar kvar och de kämpade verkligen. Men det räckte tyvärr inte och de förlorade med 4-2...


Imorgon måste jag in på banken och fixa lite och sen har ajg möte med min handledare för uppsatsen och min språk handledare för uppsatsen. Sen på kvällen är det årsmöte i Borlänge Motorklubb, kommer fortsätta i år både vara PR-ansvarig och sekreterare. Var sekreterare mer eller mindre förra året också eftersom jag har hand om klubbens hemsidan och det som skrivs på den.

puss puss!!

världens mysigaste...



Var inte en sväng till Kupolen idag och när vi kom hem så mötte Ida (hunden) oss inte i dörren.
Så jag gick upp på övervåningen...

Hon var lite upptagen med att sola...



6år idag...


Idag, för sex år sedan blev jag och Christoffer ihop. Ganska länge sedan när man tänker efter, men tiden har ändå gått jätte fort! Och innan man vet ordet av det så har vi väl både klarat av 10 och 15 års dagen...

Fick ett sms av Stoff imorse när jag åt frukost; Hej Elin, hur ska vi fira idag då? Puss älskar dig.

Det tog mig några sekundder innan jag kom på att det  faktiskt var vår årsdag idag. Man kan ju alltid hoppas på att man får ett fång med rosor, men blommor vissnar ju. Och för mig så vissnar de extra fort. Så jag tar nog heller en puss...



Tänk när vi blivit runt 35, jobbat ihop 350milj euro, funderar på förtidspension och ska flytta in i lilla villan bakom oss.



Lite bättre väder...

Kollade nyss på CNN's hemsida vad det var för väder i Wuhan..

Rätt hyffsat, som svensk försommar med runt 20 grader på dagen och 12 på kvällen.



 


Pratade nyss med Ylva, som jag ska dela lägenheten med. Hon kom till Wuhan igår, så hon har hunnit inspektera lite och allt låter verkligen kanon. Men hon rekomenderade att ta med lite tröjor för att hon hade nog räknat med att det skulle vara lite varmare än det är.

Men det ska tydligen kunna blir riktigt varmt medan vi är där. Tänk om man kunde komma hem med lite bränna. Men det är väl bara en önskedröm, antar att man blir rätt mycket inomhus på kontoret.





*brrrrrr*


Inte konstigt att jag tyckte det var kallt i morse när jag vaknade.

Var ju -13 grader ute och bara 19 grader inne. Jag som är van med att vi har runt 24 grader inomhus.
Så drog över mig Stoffes duntäcke också...

Idag har jag seminarium i EU-rätt och sen ska jag plugga vidare med uppsatsen. Sen måste jag också hinna med att göra seminarie uppgifter till Organisations etiken som vi har imorgon eftermiddag. det är verkligen världens flumm-kurs. Men från början trodde jag att flumm skulle betyda att det var lätt, men det är ju skit svårt. Inte alls någon kurs man bara kan glida igenom.


Någon som är sugen på mitt presentkort hos Ticket? har förlängt det så att det gäller i 3år till.

puss puss

Present...


Idag har jag varit och handlat present till Stoffe som fyller år på lördag.

Så nu är det bara att hoppas på att jag har hittat på något som han vill ha.

Har dessutom lyckats få mitt presentkort på ticket förlängt med 3 år. Det skulle egentligen gått ut nu medans jag är i Kina. Men nu kan jag har det liggande i byrålådan 3 år till ;)


Ikväll tror jag att jag ska fixa håret. Behövs lite mer färg eller snarare lite mindre färg, eftersom jag bleker.


Bara en vecka kvar...


Nu börjar nästan paniken komma. Det är massa saker att hinna med i skolan, sen ska man inhandla presenter och kolla så man har kläder... hmm..

Idag har jag i alla fall handlat klart alla presenter jag bör ha med. Kina är ju ett land då det är sed att ge presenter. Så har presenter till  lite chefer och andra personer som hjälpt mig där i Wuhan.

Pratade med Anna igår och det är tydligen på väg att bli jätte varmt i Wuhan. det är fortfarande kallt på morgonen och på kvällen men på dagarna är det som svensk sommar. Var ca 30grader för någon dag sen.. Så det är sommar kläder och skor som gäller och sen någon varmare tröjja på kvällarna.

Jag som var så smart så att jag tog med att sommar kläder från 2008 till Beijing i höstas och lämnade kvar mycket av det. Tog man alla HM-toppar med som man tröttnar på eller som bara har en begränsad livslängd. Men det innebär att jag har lite funderingar vad jag ska ha för kläder med mig.

Dessutom så måste man väl vara lite "kontors-snygg" där, så blir lite kjolar och skjortor  som ska med i alla fall. Ska i alla fall ha med min svarta penn-kjol...



En ganska typisk söndag...



Idag har jag varit på auktion i Budhuset, det var så kallad "månadskvalité"..

Köpte lite olika, fina kristall skålar... En av dem tror jag bland annat att jag ska ha som tvålkopp i badrummet.  (Badrummet som ännu inte är klart...)


Håller på och söker massa jobb nu, är väl i dagens läge bara att hålla tummarna och hoppas  på att man får något nu. Man är väl inte direkt ensam i världen om att vara i behov av jobb.. Och är inte direkt sugen på att göra något "extra-jobb" som man kan göra i sömnen. Vill ha något som i alla fall berör det jag pluggat lite, så man känner att man får utvecklas..

Men men.. som jag sa till Stoff en gång i tiden; "jag får ju aldrig som jag vill(!!!!)" Okej jag var inte alldeless nykter den gången och kom ganska fort på mitt misstag.. Men för någon sekund trodde jag stenhårt på mitt uttal!

Ibland har man tur...


Gick precis in på Expressen.se och hittade detta:



De skulle alltså spela både igår och idag. Men de har idag tvingats ställa in pga att James Hetfield har blivit sjuk.
OK, synd om honom... men tänk om vi skulle ha varit där idag istället för igår..
Tänk den totala besvikelsen...

Seek & destroy!!!


Konserten igår var verkligen kanon! Publiktrycker var precis så där enormt som det ska vara och jag kan bocka av ännu en punkt på min "Att-göra-innan-jag-dör"-lista.

De inledde med en riktigt cool ljus/laser show..


Scenen var placerad i mitten av Globen med publik runt hela scenen.




Enda missen var att de inte spelade Daddy's favorit låt... men men, då har vi kanske en anledning att gå och se dem en gång till...


Tjoho (!!!) Fredag, eller?


Känns ganska skönt att denna vecka är slut nu, inte för att vecka har varit tråkig. Jag har visserligen känt mig ganska trött och trott att jag håller på att bli sjuk, men har mest längtat efter detta veckoslut pga. METALLICA!!!

Imorgon ska jag och Daddy på konsert, ska bli skit skoj!

Idag har jag haft uppsats seminarium, kommer ytterligare lite längre in i processen. skoj men förvirrande ibland.
Bara 11 dagar kvar tills jag åker nu. Kanske dags att börja tänka på packning, vilka presenter man ska ha med och alla andra förberedelser..



Stoff kom med ett mycket bra förslag nyss, mat på Bakfickan. Känns mycket bra, inte det minst sugen på att laga mat.


Syns och hörs
/E

Nej!!!


Kom till skolan lagomt för att skriva ut mina svar på seminarie uppgifterna, gick till salen, ingen annan kom...

Seminariet var flyttat från 9-12 till 13-16... SUCK!!!

Jag som hade gjort vad som helst för att slippa gått upp i morse, slippa sminka mig och slippa väcka Ida för att vinga henne att gå ut.

Massa annat...


JA, det har verkligen varit massa annat, har inte haft tid att skriva något smart/roligt/urtråkigt/konstigt här.

Igår kväll var det i alla fall Propellern middag i Falun, Jätte trevligt återigen i en otroligt fin lokal (kåruset i Falun).
Jag fick ännu en chans att öva min i ett tala inför grupp då jag var toasmaster, gick bra även denna gång. Så nu börjar jag få grepp om det här!!

Nu ska jag kila iväg på seminarium, och sen blir det hem några timmar innan jag ska in till skolan igen till sen-eftermiddag/kvällen... Vi hörs!

Dags att rensa...



Har tagit en rensning i garderoben... Någon som är intresserad av:

Ett par läder stövlar, strl 39
Vinter ridstövlar och massa annan ridutrustning
Presentkort på Ticket värde 2000kr
Glas med Lasse Åberg motiv

Love it!!!



Igår när vi klarat av Vasaloppet ifrån TV-soffan så kastade vi i oss lite lunch och drog till Nybro för lite slalom/bräd-åkning.

Tyvärr åker vi inte så jätte ofta trots att vi bor så nära. Men varje gång jag åker tänker jag samma sak; Varför gör jag inte det här oftare? Jag älskar verkligen det...


Hade dock inte världens bästa sikt igår, hade mina cross-brillor från SPY, var bara det att jag itne gjort ren dem sen jag åkte hoj, så det var lite lera och skit på glasen... hehe


Visst har han en fin mössa? Pappa blir säkert jätte stolt att Stoff gör lite Agria reklam i skidbacken.




Ser ni det lilla röda krysset? Där bor jag, så vi har verkligen inte så lågnt till backen..



Har ni tänkt på en sak när ni är i en skidbacken, det är alltid samma sak som man tittar på. Först tittar man på hur man kan göra så små barn pjäxor, sen hur barnen ens kan gå med dem och sen... Vill barnet inte gå längre, mamman blir irriterad och slutligen drar barnet framåt...



Vasaloppet...

Visst är det tradition?

Hoppade dock över starten i morse och hade ingen klocka på väckning, så jag vaknade vid 8.10, tände en brasa i glasrummet, gick ner och gjorde frukost, gav ida mat och nu sitter jag bredvid brasan med en filt och en kopp té. 

Hoppas bara inte Oskar Swärd vinner, gillar inte att han aldrig kan ligga och dra, utan bara ligger i rygg och tjuvåker på en andra...


Har stor funderingar på att dra med Stoffe till slalombacken sen idag och åka lite. Har bara åkt en gång i år och lär ju inte hinna med så många gånger innan jag åker till Kina. Så man lär väl passa på.... Men just nu så ligger han och sover...

RSS 2.0