En kylig Stoffe...



Tur ajg har Stoffe, eller snarare tur att Stoffe inte heller är någon värme älskare. I lördags monterade han in AC'n i stugan. Så nu slår man på den på timer så att den slås på automatiskt ca 30minuter innan man ska sova.. Så nu är det så där riktigt kyligt och skönt när man ska sova.
 
Sitter och funderar riktigt starkt på att åka till cross-VM i Uddevalla till helgen. Roligast vore dock om vi fick ihop ett gäng och kunde dra ner med husvagn. Men vet inte hur det går med Stoffes planering..

Sommar, sommar sommar!



Okej, jag är verkligen ingen värme älskare, jag gillar inte när man måste leta skugga för att det bränner, jag gillar inte att man blir svettigt bara för att man gör minsta lilla och kanske framförallt gillar jag inte nr man måste klunka i sig massa vatten bara för att man svettas.

Men okej, det är ganska trevligt också, som när man kan grilla, vara ute utan att frysa på kvällarna och eventuellt bada i någon iskall sjö...

Fullt upp...



Blev lite att göra denna veckan, varje kväll är det Mascupen, en av Sveriges största motocrosstävlingar som körs i Dalarna. Sen hjälper jag till och koordinera presentationen av Internationella Utvecklingsprojekt som ska hållas på fredag. Då ska jag bland annat presentera min uppsats tillsammans med några andra studenter..

Sen är det ju självklart Peace and Love.. Dock är det inte alls lika många band i år som jag vill se som det var förra året. Det bästa spelar dessutom på torsdagen, Volbeat och Mötley...

puss puss

En underbar dag



Idag var det tänkte att jag och Stoffe skulle upp till Orsa och kolla på dragracing, men sen kom ett bättre förslag; en båttur på Runn med Maria och Conny!



Vädret var verkligen på topp, bättre än vad det varit på helgen helgen och även omd et var lite kallt i luften ibland så värmde solen väldigt gott. Jag har hört Maria prata om Conny och båten hela vintern men nu fick jag äntligen sen hans mästerverk. En träbåt med mahogny detaljer och krom, en riktigt dröm!



Och självklart var alla tre hundarna med, Harry (dvärg collie), Bosse (kinesisk nakenhund fast med hår!) och sen självklart min lilla Ida.







Crosstävling och 50-års fest



I lördags var det minst sagt fullt upp!

Klockan ringde 05.40 och då var det dags att kasta sig i crossbussen och åka mot Alfta och Woxnadalens crossbana.

Det regna hela dagen och banan så så jäkla skitigt, för att inte tala om hur skitiga förarna var. Hur som helst körde Stoffe tre heat och direkt efter tredje heatet var det bara att skicka in alla leriga grejer i bussen och åka fort som satan hem till Borlänge eftersom hans pappa hade 50-års fest på kvällen.




Vi hann dock hem i ganska god tid och han med både dusch och lite bastu för att värma oss innan festen började.

Jag hade i uppgift att fixa sånghäfte till festen, och själkvlart var jag tvungen att göra en "fin framsida" med Stoffes pappa (eller hans ansikte i alla fall)



Stoffe, Jocke (Stoffes systers sambo) och Johan (stoffes kusin)



Alex (Stoffes lillasyster), Jessica och Desiré (Stoffes kusiner)



Min fina prins...

Bad och levande ljus...



Tänk er alla filmer; en snygg blondin med perfect hår  ligger i badkaret med levande ljus och killen kommer in i badrummet för att fråga något..

Det hände INTE mig igår... Jag låg visserligen i badet med levande ljus. Men 2 min innan stoff kom in hade jag doppat håret och ansiktet (med smink) under vattnet. Så när han kom in för att fråga om vi ville äta mat hemma hos Eva och Jeff så var mitt hår slickt mot mitt ansikte, mascaran rann ner i ögonen och ner för kinderna...

Balens prinsessa!



Trots lite operation igår så hade jag det allra viktigaste på eftermiddagen fotografering av Matilda, min kusin dotter. Igår var det alltså dags för bal för niorna i Borlänge och Matilda var en av de allra finaste!








Och istället för någon gammal raggar bil hade hon och hennes tjej gäng bestämt att det skulle åka veteran-buss till balen. En fin gammal buss, riktigt cool konstrast mot alla de andra!





Visst är flickorna fina???

Snor, blod och gnäll...


Igår morse var det dags för min näsoperation som jag väntat på ganska länge.. Ingen skönhetsoperation utan en operation för "att öka funktionen", eller som Stoffe säger "porta toppen lite och öka flödet". Eftersom jag tydligen har en rätt smal näsa och dessutom fått några smällar på den när ajg varit midre och fallit av nån häst så kunde jag knappt andas i den. Så nu skulle det fixas....

Det finns två alternativ och det var tänkt att jag skulle göra det lättare eller mindre ingreppet, som innebar att de skulle bränna med laser för att skapa ärvävnad så att jag inte kunde bli svullen och täppt i näsan. Men sen när kirurgen kollade i min näsa innan operationen konstaterade han att jag inte var svullen, utan hade brosk och ben som täppte till.
Vilket ledde till att det fick byta metod, proppa i mig massa smärtstillande (som jag inte hade behövt på samma sätt om de gjorde den mindre varianten). Vanligtvis blir man sövd när man göra den "större" varianten men nu det var försent...

Så med massa bedövning, men vaken, så bröt, bände, hamrade och bankade de bort ben och brosk. Gissa som det knakade och knastrade! Hade rejält ont igår eftermiddag, mest pga att de fyllt upp min näsa med gigantiskt bomulls rullar som var ca 8cm, med andra ord gick de nästan in till hjärnan (kändes så iaf).

Idag är rullarna urtagna och nu är det bara värk/huvudvärk och en jäkla massa näsblod. Men läker väl snart får jag hoppas. Får se det som åderlåtning, det ska väl vara hälsosamt?




Trött...



Igår var det crosstävling i Gävle, avfärd hemifrån 06.00 och ännu en hel dag på crossbanan. Åkningen gick bra för stoffe även om det inte blev några placeringar, försöker ävertala honom att se det mer som träning nu eftersom han inte åkt storhoj sen 2003.

Blev i alla fall som vanligt en hel del bilder....


Jesper Emilsson, ar tidigare år kör för Borlänge Mk men har till i år tyvärr bytt till Säters MK. Hur som helst regerade han ungdoms klassen stort och vann båda heaten överlägset!


3 förare och 2 hojar på en kvadrat meter...


Min snygging...

Lyckligaste dagen...



Finns det någon dag under året, då man är gladare än vad man är när det är student, speciellt när det är ens egen.

I fredag tog Martin, min kusins son studenten och jag känner mig ännu äldre. Börjar förstå alla som säger att åren går fort, jag kommer fortfarande ihåg honom när han var 5 eller 7 år och i mas-dräkt med knä toffsar (som han förmodligen inte satt på sig frivilligt). Nu var det skit snygg grå kostym och converse som gällde!






Imorgon (tisdag) ska jag plåta hans söta lilla syster Matilda som ska gå på bal. Hoppas verkligen på fint väder då jag har lite roliga bild idéer, men då måste vi kunna vara utomhus.




Hennes underbart röd-blonda/"Strawberry blonde" hår kommer blir så jäkla snyggt till hennes klänning!




Såhär såg det ut senast jag själv gick på bal, känns som igår men är nu 5år sedan!
 

Kan man radera historia?


I kina försöker man allt vad man i i alla fall! Imrgon är det 20 års sedan massakern på Himmelska Fridens torg ägde rum. Men i Kina gör de tydligen allt för att INTE uppmärksamma detta datum.

Det var "folket" armé som dödade massor av studenter, men ingen vet hur många, kanske 100 men förmodligen närmare 1000.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/den-4-juni-finns-inte-i-kina-1.882765


Tragiskt...

Svarta änglar...



Att jag gillar svart är väl ingen hemlighet och det kanske inte ens är svårt att undvika att märka även om man skulle vilja det, jag har ju tillochmed en svart ängel.  Väggarna hemma hos mig är visserligen vita, men sen är så mycket som möjligt svart, helst blank piano svart.

Här är några exempel





Ängeln ligger på hyllar på min gammla kommod som jag köpt på auktion och sen självklart målat svart och använder det som nattduksbord. Kommoden är dock nästa exakt lika som den som pappa fick köpa till mitt badrum. Självklart är endast lakan med svarta mönster tillåtna!


Och sen en lite egotripp! Köpte ramen för att jag verkligen blev kär i den, men sen var frågan vad som skulle pryda den. En tillfällgi lösning blev en gammal blyerts teckning på mig som är gjord i Paris när jag var "en plutt" (eller fjortis). Hur som helst har jag fortfarande inte hittat något bättre att ha i ramen då den är rätt stor och oval.




Jag har även ett skit snyggt lågt asiatiskt bord som även det blivit köpt på auktion och sen målat svart. Dock får jag inte plats med det. Det är lite för brett för att jag ska ha det som soff bord. Men jag funderar på om man ska sy en stor sittdyna och ställa det utanför på altanen, med ytterväggen som ryggstöd och ha det som en myshörna. Vad tror ni?


RSS 2.0