Underbart!



Igår blev en spontan grillkväll, mycket trevligt med Alexandra, Micke, Kim, Jonas, jag och Stoff. Dock blev morgonen lite slitsam idag..

Hursom helst har vi idag varit upp till Rättvik och Stoffe har tränat. Träningen rullar på för honom och tempot börjar komma. Även Daniel var med idag och gjorde "comeback" efter 3 års uppehåll. Har dock inte hittat sladden till stora kameran för att kunna lägg ain nå bilder så får lugna mig med det.

Nu på kvällningen har vi legat och myst i solen...






Ida är en riktigt lins-lus som ska vara med på alla bilder...

Nu ska jag snart ta och tända grillen och fixa lite mat. Har dock gjort lite "motivation" åt mig själv och fixat en Pina Colada gjort på färsk annanas och massor med krossad is. Super gott!


Inte helt fel va?


Rökare...



Idag har jag rökt öring, mycket gott! Tände grillen och hade björk ved och granris. Säkert helt fel om man lyssnar på någon expert, men det blev gott! Såg till att salta fiskarna rejält med havssalt, la dem på folie på grillen och la på locket.



Men blond som jag är hade jag inte räknat med att det skulle ryka så mycket, men hoppas inte grannarna blev rökta också.



Mums! Fisk är bland det bästa som finns...


Men jordgubbar är ju inte helt fel heller...




Förresten så har jag nu fått besked att min uppsats blev godkänd, mycket skönt!

Arbetsdag i Amsberg...



I morse drog vi upp till crossbanan i Amsberg för arbetsdag. Var en hel del som kulle fixas och det blev en hel del gjort!

Var inte så lockades med regnet kl 10 i morse men vädret svänger och när jag sen åkte hem vid 15.00 sken solen! Vi hann med att bygga staket, sätta ut flaggposter, plocka sten och en massa mera.

Vid tre drog jag hem för att skriva opposition på uppsatsen som jag är opponent på imorgon. Seminariet börjar 13.00 imrgon och den gruppen som jag är opponent på är först att presentera. Jag har min presentation sist, så jag hoppas att man hålla fokus och att de andra inte har somnat. Jag brukar annars föredra att vara först elelr bland de första ut, men nu fick man inte välja.

Satt mig ute på altanen idag och läste igenom uppsatsen som ajg ska opponera på, altanen är en av de bästa pluggplatserna jag vet. Och innan jag började fixade jag en hallon och banan smoothie med linfrö, mums!


Är det detta som kallas studie-landskap?




Nu ska jag hoppa i säng och imorgon ska jag gå igenom vad jag ska säga på min presentaion en extra gång! Sen ska jag välja kläder också, tror det får blir svart kavaj och byxor med en ljusgul blus. Lite "business" med vårkänsla.


kram kram!

Miljötänk á la Elin...


Idag hade min moster som bor i Gangef loppis, eller rättare sagt hela byn som hon bor i hade loppis. Sånt skulle jag också vilja ha har jag kommit fram till. Jag har i alla fall massa saker som jag skulle kunna tänka mig bli av med. Frågan är bara om någon annan kan tänka sig att köpa dem?

Hur som helst så gjorde jag lite söta små fynd, bland annat 12st koppar och fat som var vita med guld detaljer, tror det kommer passa bra till min svarta duk och bryta av mot allt det andra som är svart.

Efter loppisen åkte jag hemåt och svängde in på Tullavippan (för er som inte vet är det typ en loppis också). Här hittade jag en bokstånd med massa böcker om Kina! Sjävklart plockade jag åt mig en hel hög, totalt blev det 6 stycken till det förmånliga priset av 108kr. För mig spelar det ingen roll om böcker är gamla eller nya eftersom man oftast bara läser dem en gång och sen ställer dem i hyllan. Är i alla fall kanon om man kan "återanvända" dem istället för att folk kastar dem.




Ikväll har jag absolut ingen aning om vad vi ska hitta på. Har haft filmkväll två kvällar i rad nu, så kanske dags för något annat... Stoffe ahr varit i Rättvik och tränat, så antar att han är lite seg nu...

Brum brum...



På eftermiddagen blev det lite hojåkning i Murbo. Lånade stoffes 250f (något större än fiddyn). Gick rätt okej dock, fast jag har väl knappt styrfart ;) Men skit samma, det är roligt i alla fall!

Stoffe fick blir fotograf, och det verkar ta sig!




Lerigt som satan på vissa ställen!





It's friday, I'm in love...



Försökte få upp fotoinspirationen idag på förmiddagen, gick sådär. Blev ett par bilder men de blev inte som jag tänkt mig dock.








Det måste vara såhär bin föds, eller?



Sliten..



Denna morgon var en tung morgon... Var länge sen mitt huvud var så tungt faktiskt. Men vi hade en mycket trevlig kväll igår med god mat och mycket dricka på Harrys.


Idag har jag varit hos en gammal klasskompis som jag förmodligen inte träffat sen vi gick ut nian. Hur som helst håller hon på att utbilda sig till frisör och jag passade på att blir lite friserad. Mycket duktigt, så henne kan jag rekommendera!


Ikväll har vi ingen aning vad vi ska hitta på. Jag börjar precis känns mig som människa och börjar bli sugen på att hitta på något. Skulle kunna tänka mig bio, fast då helst hela salongen för mig själv...


Har ni något förslag?

Uppsatsen inlämnad!


Åh vad skönt, nu är uppsatsen inlämnad och jag har presentation av den på måndag. Eventuellt får man lite korrigeringar att göra då, men i det stora hela är den faktiskt klar nu! Den blev rätt lång dock, 87 sidor totalt med bilagor och allt.

Såhär blev den att se ut:






Idag blir det först lunch med Maria på NLE, har inte träffat henne sen innan jag åkte till Kina. så ska bli skoj att snacka lite skit och skratta lite. Sen i eftermiddag tror jag att jag ska klippa mig .Skulle vilja göra något radikalt, men samtidigt så vill jag kunna dra bak allt hår till en hästsvans.... Men främst så behöver håret en lite uppfräshning!

Kram kram!




Tur att det regnar...



JA! Det är tur att det regnar när man måste sitta inne vid datorn. Igår gick jag endast från stugan och in i stora huset kl 8.00, satt framför datorn hela dagen och gick tillbaka till stugan 23.20 för att sova.

Men nu börjar det närma sig sitt slut. Imrogn klockan 12 är det inlämning och jag känner jag att har grepp över det hela. Idag klockan 16 ska jag träffa min underbara engelska coach som kollar igenom och hjälper mig med engelska i arbete. Är inte lätt för en blondin att både tänka på innehållet och på stavningen samtidigt. Hon är iaf otroligt bra att ha och det känns skönt att man med hjälp av henne kan undvika alla dessa förargliga små (och stora) konstiga fel som man annars skulle ha upptäckt när uppsatsen är tryckt.

Efter uppsatsen är klar ska jag ta tag med ett annat inlämningsarbete i organisations etik, har gjort intervjuer för det när jag var i Kina också. Men detta är mycket mindre och inte lika "allvarligt".

På torsdag hoppas jag dock att det blir fint väder för då ska jag och Therese upp till Holmtjärn och bland anant plantera lite penséer.

kram kram

Kloka vänner...



Satt och beklagade mig lite för Therese idag över att mitt skrivbord såg ut som f-n, vilket det gör. Papper, sladdar, choklad, 2 kaffe koppar, juice glas, halvtom cola flaska, nötter, kamera, 8 pennor, nässpray, nagellack, laptop, med mera.




Såhär ser min analys ut... någon som kan tyda den??? Lappen sitter upptejpad över datorn...



Lappen som sitter ovanför analysen är denna. Med det goda råd ajg fick av Therese




Förresten, är det någon som har koll på vad man kan göra åt sega datorer? Jag har kört diskrensning, defrag. och försökt minimera öppna program.. Men den är ändå trög, trots att den inte har så dålig kapacitet...
Någon som kan komma med ett tips???



Crosstävling och fölunge





Igår var det tävling i Årsunda, gick rätt bra för Stoffe med tanke på att det var första tävlingen för 2003.





Stoffe är föraren närmast hitåt

För några dagar sen fick vi en liten plutt, tog lite bilder på henne idag...






Fredag och snart helg!

God morgon!



Igår tog jag äntligen en bild på hur mitt badrum börjar att se ut. Det ska dock fogas runt min stora spegel och duschväggen har inte murats upp ännu. Så därför får ni bara en bild hur det ser ut runt handfatet.
(Den fula illgröna flaskan ska dock inte ståi fönstret!!) Och sen ska självklart fönsterkarmen målas vit.


Det är lite fix och trix kvar, men det börjar närma sig i alla fall.

Idagska jag ha seminarium föruppsatsen och sen ska jag hämta Wang. Hon ska följa med hem till migidag och kolla på lite hästar och sen ska vi grilla lite tänkte jag. Hon åker hem på söndag så bäst att passa på nu. Vi fick bland annat en liten fölunge inatt, så passar ju bra att hon får se den också.

Här är en bild ifrån förra veckan när vi var runt i Dalarna. Bilder är tagen utanför Hotell Dalecarlia i Tällberg med den fins utsikten i bakgrunden.






Till helgen, ellerrättaresagti imorgn blir det crosstävling i Årsundag och sen på söndagen ska vi till Amsberg på förmiddagen och sen till Stoffes morfar på eftermiddagen.

kram kram

Dags att vakna...



Det var tydligen någon i min närhet som påstod att de inte sett detta lilla klipp. Så i fall någon mer har missat det så kastar jag upp en länk åt er. Undra om det blir en upprepning nu 2009?

http://www.youtube.com/watch?v=72M2OS6Yp8Y

Snor snor..



Min kusin hade förut en blogg som hett "spets och snor", kanske borde döpa om min blogg till "Snor och snor"?! Fast dessutom så rinner mitt ena öga, så kanske "Snor och tårar" vore passande?

Idag har jag skrivit vidare på uppsatsen, hade inlämning idag kl 12 till för-seminariumet som är på fredag. Sen blev det lite grillning till lunch (lyx) och på eftermiddagen har jag varit med Stoffe i Falun på lite ärenden. Kände att jag behövde komma iväg från datorn en sväng. De som läser detta och inte känner mig kommer tro att jag är en pluggis, vilket jag kanske är för tillfället, men det är bara en högst tillfällig period just nu, hoppas jag.

Har fortfarande inte fått nå svar ifrån de andra jbben jag sökt. Börjar blir lite oroligt att jag ska få något mail som typ; "Tjänsten du sökt har blivit tillsatt, så du får söka vidare!"  Så jag börjar nästan acceptera tanken på att plugga vidare till hösten. Har i alla fall valt lite roliga kurser så borde ju inte bli en pina, men vill helst ha ett jobb nu!

A satisfying fact


Idag, 1965 så spelades "I can't get no satisfaction" med Rolling Stones in för första gången.
Visste ni det? Såg dem när de lirade på Ullevi 2007, en riktig höjdare!

Tuesday morning...



Idag har jag hunnit med en hel del, men har fortfarande mycket kvar att göra. Började plugga strax efter 7 och har försökt få lite ordning i uppsaten. Gjorde världens godaste frukost idag, jordgubbs smoothie med apelsin juicue istället för yogurt och sen massa linfrö, mumma!

Strax innan tolv ska jag träffa min mentor Ronny för lite lunch och sen blir det hem och fortsätta analysera och sen dra slutsatser.

Sen har jag den roligaste delen kvar, mina egna reflektioner om "en blondin i Kina", men det ät rots allt en rätt informell del och den får komma i sista hand, blir lite som en belöning när ajg är klar med de andra delarna.

Imorgon klockan 12.00 är det inlämning så tills dess ska analys, slutsaster och helst mina egna reflektioner vara klara.

Har skickat iväg text till Race nyss också. Det var premiärför fiddy SM i lördags. Längtar nu lite till lördag då Stoffe ska tävla. Tror jag har fått lite roliga bild idéer som ajg ska prova och sen ska nog Natalie med och då tänkte jag lura på henne film kameran så får killarna se sen hur de kör. 


Känns lite tråkigt att våren håller på att blomma över, jag älskar vitsipporna som trängt upp genom det gamla gråa gräset.


Mina nya favoriter!


Eftersam det blir en hel del tid framför datorn nu med allt plugg på uppsatsen så har jag försökt hålla en hyffsat jämn blocksocker nivå och inte dricka en massa Cola m.m och sen få världens blodsocker fall. Så i stället har jag försökt vara lite nyttig med nötter, någon frukt och mina nya favoriter från Vitamin Wells, innehåller mindre socker än vanlig läsk och är inte kolsyrade, vilket jag gillar då man sitter still och bara känner alla bubblor snurra runt i magen annars.

Speciellt bra för imunförsvaret är den "vita" med fläder och citron som innehåller zink och c-vitamin. Eftersom mitt imunförsvar inte är det bästa pga mina njurar så är det perfekt att ladda med lite extra vitaminer och mineraler.  Nu väntar jag bara på att Ica Kvatum kan ta och beställa hem den lila med koffein! Kanske plugget går ännu bättre med lite koffein?!




Allergisk eller?



Vet inte om jag blivit allergisk "på gamla dar", är i alla fall hel tät i näsan och  snorig på samma gång.
 
Idag på förmiddagen har jag varit på Region Dalarna på studiebesök men för att hinna med allt nu så  gick jag upp 06.45 och började plugga strax efter 7, måste få en hel del gjot idag och imorgon.

På fredag är det försluts-seminarium, men uppsatsen skall mailas in redan på onsdag. Så tills dess måste alla delar vara klara. måste komplettera mitt metod kapitel lite mer och förydligt vissa grejer. Sen är det bara att fortsätta med analysen och sen skriva slutsatserna.

Ska även ha med ett lite mindre formellt kapitel sist i uppsatsen med mina egna reflektioner och skriva lite om att det är så lätt att tro att sin egen vardag är "det normala". Men att vara blond, 177cm lång, utan gifta föräldrar med mera är inte normalt, i alla fall inte utifrån ett kinesiskt perspektiv.

klockan två ska jag även presentera mig för de kinesiska studenterna som är här ifrån Beijing Jiaotong University. De kom i fredags och skall vara här runt 5 veckor. Jag är även i år studentkontakt åt dem, vilket bland annat innebär att de ska kunna ringa/prata mig med sina frågor och funderingar om Sverige m.m.

Så nu ska jag snart kila iväg och möte dem.

Bye bye


Träning i Årsunda



Ny dag och ny cross träning. Stoff har tävling nästan hhelg och har pga skada och krångel med hojen barakört 2 gånger i år. Vilket innebär att han har otroligt lite åktid inför tävlingen. Men idag såg träningen helt okej ut och han bör hinna med en till träning på tisdag i Säter. Sen får får hoppas att Borlänge banan kan öppnas snart efter ombyggnationen.


En av dagens bättre bilder, men vet inte vem föraren är dock.


Stoffe






 


I torsdags...


Tcingade jag stoffe att åka till rättvik och träna. När vi åkte dit spöregnande det, även regn när vi kom till crossbanan men sen klarnade det upp och blev skit fint! Ljuset var kanon bra och jag fick några okej bilder.

Är annars lite allmänt sur för att jag inte har någon foto-inspiration, alla bilder känns lika, alla vinklar är de samma som förut, provar jag ny inställningar bilder det bara skit och jag har liksom kört fast lite...

Men tackvare ljuset i torsdags blev det ngåra bilder som var okej i alla fall.

 






Även jag åkte en lite sväng, har kört en del fiddy senaste somrarna, men senast jag körde stor hoj var när ajg lånade Stoffes 426a för 6 år sedan. Men i sommar blir det nog att låna denna hoj lite mera, har ju som mål i livet att lära mig så mycket som möjligt. Så då måste man ju även kunna köra hoj...




Rätt nice solnedgång va?

Förresten..


Vet ni varför jag har så kort stubin ibland och kan vara lite lättirriterad?
Det är på grund av att detta lilla monster bor i mig....


Om ni aldrig sett ett vitt affrokrull så har ni det nu. Och jag som hatade min lockar på den tiden...


Riktigt kulturell...



Igår var jag riktigt kulturell. Jag och Wang shaohua var runt i Dalarna och turistade lite. Vi började med Nusnäs och dalahästtillverkningen, fortsätte till Orsa grönklint där vi åt lunch och sen besökte björnparken. Björnungarna var otroligt söta men blyga, de hade precis fått börja komma ut, men trivdes bäst i dörröppningen så att de snabbt kunde fly in igen.

Vi avslutade i alla fall vår dag med en eftermiddags fika på Dalecarlia hotell. Tur att vädret var så bra igår, regnade ju både i förrgår och idag. Men vi klarade oss ifrån nederbörd, förutom lite hagel som kom när vi var i Orsa, men det blev Wang snarare glad av och fotograferade.

Har massa bilder från igår men sitter i skolan nu så jag får väl kasta upp dem sen.

För övrigt så håller mitt badrum bli klart, rörmokaren har varit där flera dagar och idag hoppas jag på att han blir klar. Min kommod blev skit snygg som tvättställ och handfatet passade perfekt. Nu är det sen bara Kalle som ska mura upp duschväggen (ivssa rör var tvugna att bli dragna inna han kunde göra det) och sen är det bara lite skåp som skall upp på väggarna. Måste nog även ta en bild på badrummet och visa er...


Stoffe har haft massa krångel med hojen, bilar och ja, allt han äger. Men igår kom ett nytt tändsystem till hojen så att han fick igång den och idag blir det nog träning för honom. Han ska ju tävla nästa helg så det är bäst att han ser till att få lite åktid nu.
För övigt så skulle jag besikta hans ena bil idag (528:an), det var jag som bokat tiden på näet och hade lagt upp dagen kanon. Det började med att bilen inte startade så jag fick ropa på pappa att ta startkablar, sen när jag kom till besiktningen ½minut innan jag hade min tid så gick det inte att checka in. Jag frågade någon kille där inne som gick och kollade på deras bokningsdator. Jag hade ju visserligen bokat besiktning till torsdag 07.40, men det var torsdag 9 juli 07.40, men killen var snäll och klämde in mig på en extra tid i eftermiddag när de egentligen bara har öppet för företag. Så nu ska jag dit till 16.20 istället.  Ännu ett blondin-misstag, eller vad säger ni?


Dålig bloggerska = duktig student????


Oj, har inte blivit mycket skrivit här under förra veckan. Lovar att skräpa mig..

Första veckan hemma i Sverige har i alla fall gått i 120 och jag har hunnit med alltifrån Valborg till plugg.

Har gjort upp en planering för de 3 veckorna jag har kvar av uppsatstiden så att jag inte får panik sista dagen.
Idag ska jag göra den sista intervjun för uppsatsen och sen är det bara att fortsätta på analysen och slutsatserna.

Imorgon ska jag ut med Wang (från Wuhan) och visa henne Dalarna och allt som hör till. Hon är i Borlänge nu för att se hur de jobbar på näringslivskontoret här, men imrgon blir det turism!

Måste kila nu me får skriva mera sen...

kram kram

RSS 2.0